Barion Pixel
Close
Hívjon minket: +36 70 363 18 15

2020. szeptember 1.

Ózonos fertőtlenítés

Ózontechnológiával a kórokozók ellen: 99,9%-os hatékonyság!

Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, éttermi konyhákban, öltözőkben és edzőtermekben, élelmiszerek tárolására használt helységekben és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozó mentes környezet, a jó és tiszta levegő.
Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos szag. Nincs olyan kórokozó mely ellen tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penész és gombák elleni harcban is hatékony segítséget jelenthet. Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát.

Az ózongáz (O3) három oxigén atomot tartalmaz, míg a belélegzett levegő kettőt. Amikor a rendkívül reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros részecskék teljesen elpusztulnak, míg az ózon molekula oxigénné (O2) alakul át a kémiai folyamat végén. Tehát a kezelés után nem marad más, mint friss O2 dús levegő.
Fontos megemlíteni, hogy az ózongáz mérgező, nagy mennyiségű, hosszú távú belégzése irritáló és káros lehet, ezért a kezelés alatt ne tartózkodjon senki és semmilyen élőlény a kezelt területen. Éppen az erős oxidáló képessége miatt az ózon igen rövid életű. Mivel az ózon molekulák a levegőben mindig találnak maguknak megkötni való port, szennyeződést, kórokozót, így körülbelül 30-45 perc elteltével nagy részük visszaalakul oxigénné, ezért a kezelés utáni 30-45 perccel már biztonságosan elfoglalható a kezelt terület.

Fontos a kisállatok helyének a tisztán tartása és fertőtlenítése, melyben nagy segítséget nyújthat a vegyszermentes Ózon technológia!

AUTÓ, LAKÓKOCSI, HAJÓ, MOBILHÁZ FERTŐTLENÍTÉS ÓZONNAL

Az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és tisztítószer nélkül, ózongáz termelésével, a műszerfal és egyéb berendezés megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók, teherautók klímarendszerét, utasterét és rakterét. Mobilházak, hajók, lakókocsik ideális fertőtlenítő megoldása, a nehezen hozzáférhető részekbe is bejut az ózon.
A gépjárművek, mobilházak, lakókocsik klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer és belső sarkok nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű és egyéb szellőző ventilátorok a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatják. Ezek a részecskék belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhetnek.
Az autó higiéniai tisztítását évente kétszer ajánlott elvégezni. A lakókocsi, hajó fertőtlenítését minden hosszabb nyaralás megkezdése előtt érdemes, de évente minimum kétszer. Mobilház tisztítását igény szerint, de évente minimum három alkalommal javasolt.